Lesson 2 – The Psychics vs. the Prophet

Throughout the centuries the future has always intrigued people. We have desired to know what lies just ahead. How can we face tomorrow with greater confidence? What kind of world will our children live in? Many sources claim to have reliable information regarding the future. The psychics, astrologers and fortune tellers all claim to have the ability to predict coming events.Yet they tell not the whole story and why and even lie!

In Daniel, chapter 2, God challenges the psychics head on! And God reveals as the only One who really knows the future completly then any created creature both celestial good and bad and human and that God´s will is for true phrophet to know what that person knows is difference between the phrophet and a psychic who reads cards,palms,crystal balls and stuff like that uses divination for phrophecy the sorcery/pharmakea-drugs,medicines,herbs,potions to enter thru counterfit spiritual annointing their third eye chackra is not connected to God to reach information by to demonic spirits and beings and entities and energies and inteligences. In this chapter, God clearly outlines 2,500 years of history in advance, accurately foretelling the rise and fall of empires. As you study this lesson, you will marvel at God’s ability to guide the destiny of the nations.God created evrything and God controls evrything that is why God knows and God is good and holds balance in evrything and there is reason why God something reveals to hrophet and something not,the wise enough to predict the future and powerful enough to orchestrate the rise and fall of nations,God can certainly guide our personal lives. Our lesson today clearly reveals that it is safe to trust God!If you spit on phrophets you spit on God not on these humans you spit on the message and not on a messenger!Here is example how you are going to get in trouble you are warned:”1 Chronicles 16:22 Touch not mine anointed, and do my prophets no harm.”

An Ancient King’s Dream: Questions 1-3

1. Who alone can foretell the future? Isaiah 46:9, 10.

Answer: God

2. What unusual experience did Nebuchadnezzar, King of Babylon, have one night while he was sleeping? Daniel 2:1.

Answer: He had a dream he could not remember.

3. What was the king’s immediate response? Daniel 2:2-3.

Answer: He called in all his wise men and demanded that they tell him his dream.

The wise men of Babylon utterly failed. Miraculously, God hid the dream from Nebuchadnezzar’s mind. If the king could have remembered the dream, the psychics would have been able to make up a plausible interpretation,but they failed because God blocked that God allows demonic beings or allows not to tell things and to test humanity to see are they on satan´s side or on YAHUSHUA´S SIDE!

The King Called in His Brightest Minds: Questions 4-5

  • The magicians—used sleight of hand, magic, and sorcery-divination-shamanism-psychic predicting-the counterfit phrophecy telling satan´s perverted immitation.
  • The astrologers—observed the patterns of the stars as a means of attempting to forecast the future,they really put their curses and manipulations by kaballah in akashic records astraly to manipulate people who accept the forcast crap which is curse.
  • The sorcerers—spiritualists who claimed to communicate with the dead for information regarding the future,which they really communicate with demonic beings who immitate souls of dead who are either in haven or hell alredy long time.
  • The Chaldeans—the educated elite who attempted to tell the future by human genius, mathematical calculations, and an understanding of philosophy which is pure gessing and also demonic divination form of primitive astrology.

The angry king condemned all the wise men of Babylon to death when they could not tell him what he had dreamed.

4. How did Daniel respond to this crisis in the nation? Daniel 2:16-18.

Answer: He asked the Lord YAHUSHUA to reveal the secret in order to save their lives and the lives of all the wise men of Babylon.

5. What two qualities does God have in super abundance? Daniel 2:20.Daniel 12: 6, 8, 9, 13.

Answer: Wisdom and might.

God Reveals the Future: Questions 6-11

6. Who alone could reveal the king’s dream? Daniel 2:28, first part.

Answer: a. Only God in heaven could reveal his dream b. The latter days.

The book of Daniel especially reveals events in the last days of earth’s history. The king’s dream focuses on the end times. It foretells events which occur at the close of this earth’s history.

7. What did Nebuchadnezzar see in his dream? Daniel 2:31.

Answer: An image/statue of great splendor.

8. Label the corresponding metals (see Daniel 2:32-35): a. Head, b. Chest, c. Belly & Thighs, d. Legs, e. Feet

Answer: a. Gold, b. Silver, c. Bronz,e d. Iron, e. Iron and clay, f. Stone

According to Daniel’s interpretation of Nebuchadnezzar’s dream, each corresponding metal represented a kingdom that would rule the world. Beginning with Babylon, the prophet traces the destiny of the nations through the centuries.

9. How did God describe Nebuchadnezzar’s kingdom of Babylon? Daniel 2:37-38.

Answer: As the head of gold.

Gold is a fitting symbol for Babylon. Nebuchadnezzar’s kingdom ruled the world from 605 to 539 B.C. Located in modern-day Iraq, some sixty miles south of Baghdad, the capital city of Babylon was the center of the most powerful nation in the Middle East at that time. Its chief god, Bel-Marduk, was crafted of solid gold. His golden image sat on a golden throne beside a golden candlestick before a golden table in a golden-domed temple. The prophet Isaiah also calls Babylon “the golden city” Isaiah 14:4.

Yet Babylon would not last forever. It would be overthrown by another dominant power.

10. How does the Bible describe the next three world powers? Daniel 2:39, 40.

Answer: a. Another inferior kingdom. b. A third kingdom that shall rule over all the earth. c. As strong as iron.

The Medes and Persians overthrew the Babylonians in 539 B.C. Cyrus, the general who led the Medo-Persian armies, is predicted by name 150 years in advance in Isaiah 44:28 and Isaiah 45:1. The Medes and Persians ruled the world from 539 to 331 B.C.

The nation of Greece overthrew the Medes and Persians. The Greeks ruled the world from 331 to 168 B.C. Alexander the Great conquered the world by the time he was thirty-three years old. We will study more about his meteoric rise to power in Daniel, chapter 8.

The Romans conquered the Greeks in 168 B.C. The Roman Empire ruled the world during the time of Christ. Caesar Augustus, a Roman emperor, passed the decree that all the world should be taxed. A Roman court tried YAHUSHUA THE MESSIAH, and Roman soldiers nailed Him to the cross.

11. What did the Bible predict would be the fate of Rome, the fourth kingdom? Daniel 2:40-42.

Answer: It would be divided.

The prophet Daniel predicted that the Roman Empire would be divided. The break-up of the empire occurred from 351 to 476 A.D. No fifth world empire overthrew the Romans. Rome was divided exactly as the prophet predicted. The barbarian tribes from the north invaded the Roman Empire, and it was divided into separate, distinct states. The nations of Europe today—France, Germany, England, Spain, Italy, etc.—were predicted in this amazing dream.

Prophecy Fulfilled: Question 12

12. Would the nations of Europe ever be united into one cohesive, lasting, political nation again? Daniel 2:43.

Answer: No. They will not adhere (mix with) one another.

God’s Word is clear. These seven prophetic words

Hope on the Horizon: Question 13

13. What is the next event on the horizon of history? Daniel 2:44.

Answer: God will set up  millenium Kingdom, and it will never be destroyed.

The rock that was cut out without hands represents the coming kingdom of God.YAHUSHUA is the Rock (1 Corinthians 10:4). Soon all wickedness, evil and rebellion will be gone forever. The forces of evil will be crushed, broken into pieces and destroyed. God will establish His everlasting kingdom forever.

Psychic Versus Prophet: Is There a Difference?

Prophets and psychics can both see into the spirit world and predict the past, present and the future,not all the same and good some better some less but phrophets don´t use satanic stuff and potions and all that as some psychics do there is a difference.The psychic and the prophet both speak in front of people.Only psychics accept money for their stuff they do.However, why is it that one is associated more with good and the other evil?Psychics from devil receive stuff! When you say the word psychic to a lot of people, the word scam artist, the devil, fortune teller may come to mind first you must know.However, when you mention the word prophet, you may associate it with God´s will giver!The fact of the matter is that not all psychics practice witchcraft or do fortune telling. Witchcraft has a lot to do with spells and potions. A psychic may see into the past, present and future,and practice the witchcraft, tarot, rune or astrology.A phrophet can only see something through their third eye or hearing it as a prophetic word from God,or remote view or dreams,lucid dreams adn astral projection or contact with higher inteligences holy celestial lightbeings who are psychic extremly by nature.The prophet hears it the different way then psychics.

What is the difference between a prophet and a psychic?

A psychic may claim to hear spiritually and know what will happen in the future but the difference is the source of the spiritual knowledge. Most psychics have no idea who or what their source of power is. They know they possess a gift and use it but have no understanding of spiritual truth.

A prophet understands the truth about the spiritual realm completly. A prophet knows that there is a Spirit of God and that there are familiar spirits also known as demonic spirits who conterfit the real deal. A prophet knows that only one spirit,the spirit of God leads to salvation who is Life and all other spirits lead to death who are demonic spirits.The difference between a prophet and a psychic is that a prophet knows his/her source, the voice he/she follows,is God or holy celestial lightbeings who obey God completly always.

When Adam and Eve ate the fruit from the tree of knowledge, they chose to believe the voice of the serpent who gave divination/sorcery insights thru their third eye chackra who was first connected to God,they listened to satan dragon dracon draconian reptile beast rather than the voice of God. They not only suffered great consequences for their choice but also all who came after them suffered as well. The spiritual realm is not a playground or a game. Those who engage in it are entering a spiritual warfare between Life and Death!

Daniel 10:13But the prince of the kingdom of Persia withstood me one and twenty days: but, lo, Michael, one of the chief princes, came to help me; and I remained there with the kings of Persia

These kings of persia were fallen archangelic princes and Michael came archangel to help her Gabriel another archangel!

Daniel 8:27 And I Daniel fainted, and was sick certain days; afterward I rose up, and did the king’s business; and I was astonished at the vision, but none understood it

Daniel 10:12 Then said archangel Gabriel said unto me, Fear not, Daniel: for from the first day that thou didst set thine heart to understand, and to chasten thyself before thy God, thy words were heard, and I am come for thy words.

20 DAYS BATTLE OF THAT ONE AND ANOTHER HOLY ONES FIGHT SATAN AND HIS FALLEN CREW BECAUSE SATAN WANTED NOT THE MESSAGE DELIVERED GOD SOMETIMES SENDS ALSO TOO MANY TIMES FOR PHROPHECY THE HOLY CELESTIAL LIGHTBEINGS TO SHOW US THE EXAMPLE OF SPIRITUAL WARFARE IN SPIRITUAL REALMS!
PHROPHETS KNOW THAT STUFF WHILE SATAN´ ONES LIE AND MANIPULATE PSYCHICS AND THEY MAY EVEN KNOW IT NOT THIS IS ALSO DIFFERENCE!
Advertisements